Kennisbank van het Maine Coon ras

 

Deze website is gemaakt voor iedereen die meer wil leren over het Maine Coon ras. Je vindt hier veel informatie over het ras, de gezondheid van het ras en genetica. Wanneer je een nieuwe fokker bent zul je hier veel waardevolle informatie vinden die je kan helpen meer te begrijpen over het ras en verantwoord fokken.

Klik op het bovenstaande menu en je ziet diverse onderwerpen waar artikelen onder te vinden zijn.


Het begon allemaal op een late avond toen ik niks te doen had, moe was en een advertentie las over een Maine Coon kittens zonder stamboom die te koop werd aangeboden. De prijs was bijna hetzelfde als een zuivere Maine Coon met stamboom en de prijs voor de zilveren kittens was een stuk hoger dan de andere kleuren. Daar was ik dan, moe en boos en begon mijn gedachten hierover op te schrijven. Waarschijnlijk haalde mijn vermoeidheid automatisch al de scherpste kantjes van het stuk af anders was het artikel een beetje te hard geweest. Ik publiceerde het op mijn website en begon kort daarna reacties te krijgen van diverse fokkers. Eerst was het de Zweedse website "Cat Status" en daarna volgden verenigingen die mij vroegen of ze het artikel konden publiceren. Ik werd gevraagd om wat meer te schrijven en dus deed ik dat. Na een tijdje begon ik te schrijven over kleuren, het Maine Coon ras en begon ik dingen op een simpele manier uit te leggen, zodat het voor iedereen mogelijk werd om complexe materie te begrijpen. Uiteindelijk besloot ik om het domein mainecooneducation.com te registreren los van mijn eigen cattery website, en hier is hij dan!

Rond de jaarwisseling 2020, kreeg de website een totaal nieuwe look, heb ik een contentmanagement systeem geinstalleerd zodat de website meertalig werd. Nu is het makkelijk om contentbeheerders toe te voegen die artikelen kunnen vertalen in andere talen. 

 

facebook like button png logo 3

MaineCoonEducation on Facebook 

 fblogga

Swedish FB page for litters after Health Tested parents


Wij wensen jullie het allerbeste en tot snel

//Het MaineCoonEducation Team