Kunskapsbas för Rasen Maine Coon

Den här webbplatsen har skapats för alla som vill lära sig mer om rasen Maine Coon. Du kommer att hitta en stor del information om rasen, dess hälsa och genetik. Om du är ny uppfödare, kan du här hitta värdefull information som kan hjälpa dig förstå mer om rasen och ansvarsfull avel. 

Bara klicka i menyn ovan så kommer du att hitta många olika kategorier där du kan hitta artiklar.


Allt började en sen kväll och hade egentligen ingenting med just Maine Coon att göra. Som jag sa, det var sent och jag var trött. Och råkade läsa en annons om oregistrerade renrasiga Maine Coon. Priset var nästan detsamma som för en renrasig och priset för de som var silver var mycket högre än för de övriga kattungarna. Så här satt jag trött och ilsken och satte bara igång att skriva det som föll mig in, jag antar att det faktum att jag var så trött tog udden av värsta, annars hade det nog riskerat bli en rätt hård artikel. 

Jag publiserade den på min hemsida, snart började jag få förfrågningar från uppfödare och kattstatus om att använda texten, strax följda av andra klubbar som också ville publisera artikeln. Jag blev tillfrågat om att skriva om lite andra saker, så det gjorde jag och kort efter det började jag fylla på en egen bokhylla med artiklar som jag skrev, samt länka till artiklar som andra skrivit. Jag började skriva om färger, om rasen Maine Coon, jag började förklara saker så att det skulle vara enkelt att förstå även vissa komplexa frågor. Så slutligen bestämde jag mig för att registrera domänen mainecooneducation.com för att separera detta ifrån min egen uppfödning, och är är den då alltså. 

Kring nyår 2020, fick sidan ett helt nytt utseende, jag installerade ett content management system för att sidan enkelt skulle kunna bli flerspråkig. 
Nu har det blivit lätt att ha Mainetainers som översätter artiklar till andra språk. 

 facebook like button png logo 3

Till vår sida på FB

 

 fblogga

Här kan ni hitta kattungar annonser på kattungar efter hälsotestade föräldrar.

 

Välkommen tillbaka!

//MaineCoonEducation Team