HIMMEL! Vilken stor Maine Coon

Maine Coon har tagit internet med storm, fashinerat kattälskare över hela världen med sin skönhet, storlek och majestätiska uppenbarelse.
Efterfrågan på en så "stor" katt har ökat överväldigande.

Maine Coon är den största rasen bland de domesticerade katterna. Färdigvuxna är medelstorleken på en hane 8-10 kg och 4-6 kg för en hona. Precis som hon människor, kan deras typ och storlek falla utan för det "medel".

Medan de flesta av mina hanar hamnar inom medel, så har jag en som är långt bortom medel, vikten vid 3 år är 13 kilo. (Omega, min solida vita Maine Coon). Mött i verkligeheten, känns han som en mytisk varelse i den storlek han är.

Omega är inte den mest viga katten. Han hoppar inte mycket och när han gör det, är han väldigt tafflig och klumpig. Jag är rätt säker på att det har med hans storlek och vikt att göra. Det är mycket för honom att bära runt på. Jag håller ett vakande öga på hans hjärtas hälsa samt hans leder på grund av hans storlek. Han har stukat sin armbåge bara av att hoppa från ett klösträd!

Som kattunge, fanns det ingen som helst möjlighet för uppfödaren, mig eller någon annan att förutsäga hur stor han skulle komma att bli. Han var samma storlek som sina kullsyskon. Min dotter har faktiskt hans bror, han väger 8,5 kg.

Utbilda dig själv i vad du kan förvänta dig när du köper en Maine Coon-kattunge är det bästa du kan göra. Om du är intresserad av rasen enbart för dess storlek, så har du helt missat så många andra fashinerande kvaliteter de har. 

Tro inte alltid på vad du ser på Internet!

Vad du kommer att se kanske chockar dig. Även om det stämmer att Maine Coon är stora katter, manipulerar fotografer dem för att göra att de ser enorma ut! För en person som inte är familjär med "fotograferings-tricks", kommer detta att bli en upptäckt av något nytt.

Ju närmare kameralinsen ett föremål är i förhållande till objekt i bakgrunden, desto större upplevs föremålet på fotografiet. Du kommer att se människor som håller Maine Coons på ett fotografi där katterna ser superstora ut! I verkligheten är katten kanske i medelstorlek och medelvikt. Storleken skapas genom kameralinsen.

Jag tog några fotografier på tre av mina egna katter, alla i olika storlekar för att visa hur galet det är att se dem sida vid sida. På det första fotot håller jag katten nära min kropp. På det andra fotot håller jag katten med armarna utsträckta utåt och flyttar på så sätt katten närmare kameralinsen.

Det var inte lätt att hålla Omega ut så, men jag lyckades göra det! Jag räknade det som mitt träningspass för dagen.

Joan - 3 månader, 2 kg Maine Coon Kattunge

joan3monthsassykoonz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Joan - 3 månader gammal - 2 kg

joan3monthsassykoonz2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Finlay - 6 år gammal, 8,5 kilo, Maine Coon

finley6yearssassykoonz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finlay - 6 år gammal - 8,5 kg

finley6yearssassykoonz2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Omega - 3 år gammal, 13 kilo, Maine Coon

 omega3yearsoldsassykoonz
Omega- 3 år gammal - 13 kilo

omega3yearsoldsassykoonz2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

Okej, Omega ser enorm ut. LOL

Du vet vad man säger ... Det är inte båtens storlek!

Som alltid vill jag utbilda allmänheten om Maine Coon och ämnen som omger dem. Poängen med detta blogginlägg var att skapa en medvetenheten kring uppfattningen av jätten Maine Coon från foton online.

Personligen vägrar jag att sälja en kattunge till någon som gör storleken på deras katt högsta prioritet. Eftersom det är omöjligt för mig att förutsäga hur kattungen kommer att bli när den är fullvuxen, vill jag inte göra någon besviken.

Jag föredrar att hålla mitt fokus på hälsa, temperament och att avla mot standarden. Jag tror att dessa tre områden är de viktigaste. Du bör sikta på att hitta en Maine Coon-uppfödare som sätter hälsa och temperament först.

Maine Coon Standard

Maine Coon ras-standarden visas på bilderna nedan. Där nämns inte någon speciell storlek eller vikt.

  • Maine Coon Breed Standard

Om du söker efter den "största katten du kan hitta" eller en "jätte Maine Coon", kanske du ska överväga en kastrerad vuxen omplacering. På det här sättet kan du direkt se hur de ser ut som vuxen. Annars ta dig tid att lära dig mer om Maine Coon annat bara storleken. De har så många underbara egenskaper

Av: Sassy Koonz