OMG! Todella iso Maine Coon

Maine Coonit on valloittanut internetin myrskyn lailla. Kissa fanit ympäri maailman on ihastuneet sen kauneuteen, kokoon ja majesteettiseen olemukseen. Kysyntä on kasvanut ylivoimaisesti eniten tämän ”ison” kissan kohdalla.

Maine Coon on suurin kissarotu. Täysikasvuisena sen keskiverto koko uroksella on 8-10kg ja naarailla 4-6kg. Ja niin kuin ihmisilläkin muodot ja koot vaihtelevat myös keskiverto kokojen ulkopuolelle.

Kun suurin osa uroksista menee tuohon keskiverto väliin, minulla on uros, joka menee reilusti yli. Se painaa 13,1kg kolmen vuoden iässä (Omega, valkoinen Maine Coonini). Persoonana se on erikoinen myyttinen eläin kokonsa takia.

Omega ei ole ketterin kissa. Se ei hyppele paljon, mutta jos hyppelee, se on aika kömpelöä ja kiusallisen näköistä. Luulisin, että juuri koko ja paino tekee sen. Siinä on sillä paljon kannettavaa. Pidän silmällä sen sydän ja nivel terveyttä, juurikin tuon koon takia. Omega on kerran nyrjäyttänyt kyynärpäänsä hypätessään kissapuusta alas!

Kun Omega oli pentu, siitä ei voinut kasvattaja (minä) ja kukaan muukaan sanoa, minkä kokoinen siitä tulisi. Se oli samankokoinen kuin sen sisarukset pentueesta. Itseasiassa minun tyttärelläni on Omegan veli ja se on 8,6kg.

Kannattaa lukea ja oppia mitä voit odottaa, kun ostat Maine Coonin. Jos olet vain kiinnostunut sen suuresta koosta, olet jäämässä paitsi muista hienoista piirteistä, joita niillä on.

Älä Aina Usko Mitä Näet Internetissä

Mitä näet nyt saattaa tulla sokkina. Vaikkakin on totta, että Maine Coonit ovat suuria kissoja. Kuvat voivat manipuloida näyttämään ne valtavilta! Perusihmiset, jotka eivät ole niin selvillä tästä ”kuvatrikistä” voivat huomata nyt jotain uutta.

Mitä lähempänä jokin on kameraa, verrattuna taustaa, se näyttää isommalta kuvassa. Joten näet ihmisiä pitämässä Maine Coonia sylissään ja kissa näyttää todella isolta! Todellisuudessa kissa on ihan keskiverto kokoa ja painoinen. Ulkomuoto on tehty näyttämään isolta linssin kautta.

Otin muutaman kuvan kolmesta kissastani. Kaikki ovat eri kokoisia, jotta näet miltä ne näyttävät vierekkäin. Ensimmäisissä kuvissa pidän kissaa lähellä itseäni. Toisessa kuvassa pidän samaa kissaa lähempänä kameraa ja käsivarret suorana.

Omegaa ei ollut helppo pitää näin, mutta sain sen tehtyä! Siinä olikin tämän päivän kuntoilu.

Joan – 1,8kg Maine Coon pentu

Joan - 3kk -1,8kg

 

Finlay – 8,6kg Maine Coon

Finlay – 6v – 8,6kg

 

 

Omega 13,15kg Maine Coon

Omega – 3v – 13,15kg

OK, Omega näyttää valtavalta missä kuvassa vain. LOL

 

Tiedät Mitä Sanotaan…Ei Ole Kyse Laivan Koosta

Kuten aina. Tykkään opettaa ihmisille Maine Cooneista ja kaikkea niihin liittyvää. Tämän blogin pointti oli, että huomattaisiin netissä olevin kuvien totuus.

Henkilökohtaisesti kieltäydyn myymästä pentua ihmiselle, jonka tärkein prioriteetti on vain kissan koko. Koska en voi mitenkään ennakoida ja ennustaa, minkä kokoinen pennusta aikuisena tulee. En halua kenenkään pettyvän.

Pidän enemmän tärkeänä keskittyä terveyteen, luonteeseen ja pysymään Maine Coonin rotustandardissa. Mielestäni nämä kolme aluetta ovat kaikkein tärkeimmät. Luulisin, että haluat myös löytää Maine Coon kasvattajan, joka laittaa terveyden ja luonteen etusijalle.

Maine Coon Rodun Standardi

Maine Coonin rotustandardin löydät alla olevista kuvista. Siellä ei missään mainita erikseen kokoa tai painoa.

Maine Coon Breed Standard

Jos etsit ”Suurin kissa minkä löydät” tai ”Maine Coon jättiläinen” voisit silloin ajatella vanhaa kissaa. Silloin näet, millainen se on aikuisena. Muussa tapauksessa käytä aikaasi opiskelemalla muuten Maine Cooneista, kuin vain koosta. Se on täynnä hienoja piirteitä.

By: Sassy Koonz

Translated by: Sanna Toppi