Tulosta
Osumat: 522

Vinkkejä uusille kasvattajille

Oletko lukenut terveys ohjelmasta ja niiden tärkeydestä, vaikka sinulla olisi mikä rotu tahansa?

Jos et niin aloita sieltä. Jos sinulla on Maine Coon, lue klooneista ja mitä ne aiheuttavat rodulle. Jos on vaikea ymmärtää tai jokin asia on epäselvä tai sinulla on vain jotain kysymyksiä, ota yhteyttä. Lähetä minulle sähköpostia tai laita viestiä FB:n kautta (www.dagdrivarn.se)

Tässä tulee vinkkejä kasvatukseen yleisesti. Muutamia kokemuksia mitä olen kerännyt 20 vuoden kasvattaja urani aikana.

Valitse mentori, jolla on kokemusta! Toki kasvattajasi voi olla mentorisi vaikka hän kasvattaisi vain 2-4 vuotta, mutta olisi hyvä jos hänellä olisi hyvä mentori tai valitse jokin muu jolla on enemmän kokemusta takanaan. Mentorisi voi kasvattaa toisella rodulla, mutta samaa rotua kasvattamalla, siitä on hyötyä, kun pitää kysellä rotukohtaisia kysymyksiä. Kaikki vie aikaa, mutta älä missään nimessä luovuta ja tuo ensimmäistä kissa ulkomailta. Olen nähnyt ihan liian monta kertaa, kun on lähdetty merta edemmäs kalaan. Tuontikissa tarkoittaa uusia linjoja kaukaa ja monesti maksaa paljon rahaa. Ja monesti se voi olla turhaa, jos olet uusi ja kokematon, etkä tiedä mitä etsit.

Jos pentu säikähtää ja pysyy piilossa pitemmän tai lyhyemmän aikaa, voi olla parempi antaa sille vielä enemmän aikaa äitinsä kanssa. Joku pentu voi muuttaa 14 viikkoisena ja joku 15 viikkoisena tai myöhemmin. On hyvä yleensä jättää luovutus päivämäärä hiukan auki ja kertoa että se on n.14-15 viikon seudulla. Mutta toki pentu voi muuttaa heti 14 viikon ikäisenä, jos se on itsevarma ja tasapainoinen pentu. Jotkut pentueet pysyvät kotona pitempään kuitenkin.

By:Malin Sundqvist

Dagdrivarn (www.dagdrivarn.se)

Translated by:Sanna Toppi